Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

De mooiste stranden op Yucatan

3 Jun 2016
De mooiste stranden op Yucatan

Het bijzondere schiereiland Yucatan in het zuidoosten van Mexico staat misschien wel het meest bekend om de rijke Maya-geschiedenis. Toch gaan er vandaag de dag ook veel mensen richting dit prachtige schiereiland omdat er een aantal hele mooie kuststeden en stranden te vinden zijn. Wist je dat het een van de grootste trekpleisters van heel Mexico is? Het kustgebied van Cancun tot aan de plaats Tulum wordt in de grotere reiswereld ook wel Riviera Maya genoemd. Dat is niet zo heel gek: je vindt er parelwitte stranden, helderblauwe wateren en een adembenemende flora en fauna. Het is de perfecte bestemming voor een tropische vakantie. We hebben de mooiste stranden van Yucatan voor je op een rij gezet.

Playa del Carmen

Een van de populairste bestemmingen van Mexico is Playa del Carmen, waar je prachtige stranden vindt en waar je kunt verblijven in luxe hotels, appartementen en vakantieparken. De stranden bij Playa del Carmen zijn misschien niet zo ongerept als op andere plekken in Yucatan, ze zijn echter wel de moeite waard om te bezoeken voor een flinke zon- en zwemsessie. Geniet van de magische uitzichten over de azuurblauwe zee, het authentieke vissersdorp en het heerlijke eten en drinken.

Tulum

Het strand bij Tulum is misschien wel een van de meest fotogenieke plekken van het hele land. Het zal je verbazen hoe wit het strand er is! De zee heeft een diepe turquoise kleur waar je heel goed kunt duiken en snorkelen. Bij Tulum vind je een aantal speciale ruïnes zoals El Castillo aan zee, de Templo del Dios Descendente en de fraaie fresco's van de Templo de los Frescos die je niet mag missen wanneer je daar bent.

Akumal Beach

Zin om schildpadden te spotten in het wild? Kom dan naar Akumal Beach, een prachtig strand dat je kunt bereiken met de bus vanaf Playa del Carmen. Vergeet niet om je snorkelset mee te nemen: Akumal Beach staat er om bekend dat er ontzettend veel schildpadden zwemmen. Vooral wanneer je vroeg in de ochtend of juist laat in de middag gaat (wanneer het dus rustiger is) is de kans groot dat je schildpadden kunt spotten. Optimaal genieten dus!

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*