Mexicovakantie.nl

Vakantie Merida

Over Merida

Merida ligt in het noordwesten van Yucatan en is ook de hoofdstad van deze Mexicaanse deelstaat. Vakantie in Merida betekent veelzijdig genieten van cultuur, natuur en zon. Merida heeft een oude en koloniale binnenstad. Veel panden zijn bovendien wit bepleisterd, waardoor Merida ook wel ‘de Witte Stad’ wordt genoemd. Tijdens je vakantie in Merida kun je prachtige dagtochten ondernemen naar de parelwitte stranden met azuurblauwe zee, de Mayaruines of één van de eilandjes in de buurt. Merida en omgeving passen dus perfect bij een ieders interesse.

De stad Merida

Vakantie in Merida is onder andere genieten van eeuwenoude gebouwen en hun interessante museale inhoud. In 1561 werd gestart met de bouw van de Kathedraal de San Ildefonso op de Plaza Mayor. Deze is daarmee veruit de oudste kathedraal in Noord-Amerika. Merida beschikt over nog veel meer, kunsthistorisch bezienswaardige, gebouwen. Bijvoorbeeld het regeringspaleis met zijn mooie muurschilderingen en het Theater Peon Contreras met enkele fraaie Italiaanse fresco's. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en kunstvoorwerpen van de vroegere Mayabeschavingen, dan zijn het Natuurhistorisch museum, het Antropologisch Museum en het Gemeentemuseum zeker aan te bevelen. ’s Avonds tijdens je vakantie in Merida is het goed toeven op de sfeervolle Plaza Grande of de Plaza Hidalgo, met al die winkeltjes, terrassen en restaurants.

De omgeving van de stad

Een vakantie in Merida is niet compleet als je er niet enkele dagen op uittrekt. Een prachtige ontdekkingstocht naar de leefwijze, de cultuur en de bouwstijl van de Maya gaat naar de 1500 jaar oude Maya Ruines van Kabah en Uxmal. Een van de gebouwen, de Pyramide van de tovenaar, is in het bijzonder de moeite waard. Een ander idee voor een schitterende dagtocht gaat door prachtige natuurgebieden naar Celestun. In de wetlands vind je een typisch mangrovebos met een zeer rijke vogelpopulatie. Met onder andere grote aantallen roze flamingo’s. Deze tocht combineer je met een bezoek aan het schitterende zandstrand aan de Golf van Mexico. Vul op deze manier je vakantie in Merida in, en je zult onvergetelijke herinneringen meenemen over een schitterend land. Ontvlucht het winterweer en vier een fantastische vakantie in Merida. Van januari tot juni heb je hier een ideaal vakantieweer. Geen last van storm, orkanen of regen en alleen maar lekker zonnig en warm. Geniet hier van zon, zee en strand of van archeologische plekken en een schitterende natuur, terwijl het in Nederland vriest, sneeuwt of regent. Wat kun je je van een vakantie nog meer wensen?

Bezienswaardigheden Merida

  • Kathedraal de San Ildefonso
  • Theater Peon Contreras
  • Antropologisch Museum
  • Plaza Grande
  • Maya Ruines van Kabah en Uxmal
  • Het regeringspaleis

Klimaat Merida

Gemiddelde temperatuur Merida

Gemiddeld aantal uren zon per dag Merida

Weer in Merida deze week

Beoordeling Merida

*
*
*
*