Mexicovakantie.nl

Vakantie Playa del Carmen

Over Playa del Carmen

Op zoek naar een relaxte bestemming waar de zon vrijwel altijd schijnt? Dan is een vakantie naar Playa del Carmen ideaal. Playa del Carmen heeft alles: zon, strand, azuurblauwe zee, cultuur en een prachtig achterland. Dit voormalige vissersdorp ligt centraal in een prachtige streek van Mexico en er zijn dan ook veel excursies te doen. Wanneer je liever luiert op een strandstoel, ben je op het uitgerekte zandstrand helemaal aan het juiste adres.

Massatoerisme of alleen genieten?

Playa del Carmen is een van de grootste toeristische steden in Mexico. Met veel restaurants, bars, winkels en kroegen is de stad een waar walhalla voor een vakantie die vol staat van stappen tot in de vroege uurtjes. Een vakantie naar Playa del Carmen zal voor veel mensen dan ook in het teken staan van het massatoerisme. Maar, wanneer je echter niet alleen op het strand van je hotel blijft liggen is er genoeg te ontdekken. Aan de noordkant van de stad bevinden zich stranden die nog niet hebben te lijden onder het massatoerisme, hier kun je ongestoord snorkelen en zwemmen in de prachtige zee. Wanneer je wilt winkelen tijdens je vakantie in Playa del Carmen kunt je het beste terecht in het oude deel van de stad. Hier bevindt zich "5th Avenue", deze lange straat in het gezellige oude deel van Playa del Carmen heeft een relaxte ongedwongen sfeer waar de lokale bevolking graag verblijft.

Excursies genoeg

Wanneer je de drukte van Playa del Carmen wilt ontvluchten zijn er genoeg mogelijkheden. Een vakantie in Playa del Carmen is de uitgelezen mogelijkheid om de nabij gelegen Mayadorpen Chichen Itza en Coba of de tempel in Tulum te bezoeken. Vlakbij Tulum ligt ook het grootste natuurlijke aquarium ter wereld waar snorkelaars en duikers zich in de hemel zullen wanen. Dit natuurlijke aquarium is dagelijks te bezoeken en wordt door veel reizigers als een van de hoogtepunten tijdens hun vakantie naar Playa del Carmen gezien.

Wanneer je een bestemming zoekt waar je tot in de vroege uurtjes kunt stappen, of juist de lokale en oude culturen wilt opsnuiven. Boek dan nu een vakantie naar Playa del Carmen.

Bezienswaardigheden Playa del Carmen

  • Mayaruines
  • Eco-archeologische park Xcaret
  • Wijk Playacar
  • Gezellige straat Quinta Avenida
  • Parelwitte strand en azuurblauwe zee
  • Uitgaan in Coco Bongo

Playa del Carmen op de kaart

hotel
villa
luxe
{{accommodation_type:name}
×

Klimaat Playa del Carmen

Gemiddelde temperatuur Playa del Carmen

Gemiddeld aantal uren zon per dag Playa del Carmen

Weer in Playa del Carmen deze week

Beoordeling Playa del Carmen

*
*
*
*