Mexicovakantie.nl

Vakantie Quintana Roo

Over Quintana Roo

Vier je vakantie in Quintana Roo op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Geniet van zon, zee en stranden aan de Caribische Zee. Maar ook de boeiende Maya cultuur en de heerlijke natuur zijn in ruime mate aanwezig. Quintana Roo is een heus vakantieparadijs.

De bekendste steden

Cancun en Playa del Carmen zijn de bekendste steden. Cancun is toeristenstad bij uitstek. Deze stad trekt elk jaar maar liefst drie miljoen toeristen. Een vakantie naar Quintana Roo begint en eindigt in Cancun, want hier ligt ook het internationale vliegveld. In deze stad vinden toeristen, die hier hun vakantie Quintana Roo doorbrengen, een groot aantal luxe hotels, winkelcentra en uitgaansgelegenheden. In Cancun is 24 uur per dag iets te beleven.

Buiten de steden

Veel mensen bezoeken tijdens hun vakantie naar Quintana Roo de ruïnes van de Maya. De ruïnes van Kohunlich en Dzibanche zijn dan een paar echte juweeltjes. Voordeel is dat in het zuiden lang niet zo veel toeristen komen als in de veel bekendere ruïnes van Chichen Itza en Uxmal. In het zuiden geniet je tegelijkertijd van de ongerepte schoonheid van de tropische jungle. Met zijn weelderige begroeiing en de vele exotische vogels. De Coba-ruïnes in het noorden zijn nog steeds bedekt door oerwoud. Nohoch Mul is, met zijn 120 treden, de grootste piramide van het land. Eenmaal boven is het genieten van een schitterend uitzicht!

Klimaat

Mexico heeft een heerlijk tropisch klimaat. In de zomermaanden wil de temperatuur nog wel eens boven de 30 graden uitstijgen. In de wintermaanden is het klimaat iets aangenamer. Het is dan wat minder warm en er valt minder neerslag dan in de zomermaanden. Steden als Cancun en Playa del Carmen kun je het beste bezoeken tussen december en april. Als het bij ons dus nog onaangenaam koud is, vier je hier vakantie in Quintana Roo met een heerlijk zonnetje aan het strand van de blauwe Caribische Zee.

Vakantie in Quintana Roo is een echte aanrader

Een vakantie in dit veelzijdige land zal je een onvergetelijke ervaring opleveren. ’s Zomers en ’s winters is hier van alles te beleven. Luxe hotels, goede restaurants en heerlijk uitgaan in de bekende steden. Schitterende natuur en boeiende cultuur daarbuiten. En Mexico is een relatief goedkoop land. Dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spetterende vakantie in Quintana Roo.

Bezienswaardigheden Quintana Roo

  • Maya tempels Tulum
  • Xcaret Eco Thema Park
  • Coba Ruines
  • Xel-Ha National Park
  • De mooie witte stranden
  • Zwemmen met zeeschildpadden bij Turtle beach

Quintana Roo op de kaart

hotel
×

Klimaat Quintana Roo

Gemiddelde temperatuur Quintana Roo

Gemiddeld aantal uren zon per dag Quintana Roo

Weer in Quintana Roo deze week

Beoordeling Quintana Roo

*
*
*
*