Mexicovakantie.nl

Vakantie Yucatan

Over Yucatan

Een vakantie op Yucatan, een Mexicaans schiereiland gelegen op het noordelijke deel van het gelijknamige schiereiland. Yucatan heeft voor iedere vakantieganger iets te bieden. Of je nu tot rust wilt komen op één van de parelwitte stranden, wilt flaneren door de straten van koloniale steden of jezelf wilt onderdompelen in de geschiedenis van de Maya’s; Yucatan biedt het je allemaal.

Mérida

Mérida, de hoofdstad van Yucatan, heeft vanwege de vele wit geschilderde huizen de bijnaam ‘De Witte Stad’. Ook staat de stad bekend om de vele koloniale bouwwerken. Zo is er op het centrale plein van de stad, Plaza Grande, de kathedraal het raadhuis en het voormalig paleis van de stichter van Mérida te bezichtigen. Hét souvenirtje uit Mérida is een hangmat om ook in Nederland te kunnen genieten van de herinneringen aan je vakantie op Yucatan. Vanuit Mérida is een dagtrip naar Chichén Itzá een aanrader. In deze stad bevindt zich één van de beroemdste bouwwerken van de Maya’s, namelijk de Piramide van Kulkulcán. Deze trappiramide, welke diende om de god Kulkulcán te eren, is in de negende eeuw gebouwd en telt 365 treden. Een uniek bouwwerk dat je gezien moet hebben tijdens je vakantie op Yucatan.

Ontspanning op Yucatan

Na het bezoeken van de culturele trekpleisters van het schiereiland is het tijd om te ontspannen. Oude visserplaatsjes zijn net als gezellige badplaatsen volop te vinden. Heerlijk relaxen op één van de witte zandstranden en als je in de azuurblauw zee gaat snorkelen zul je tal van tropische felgekleurde vissen spotten. Ook als je ervan houdt om het uitgaansleven te verkennen heeft Yucatan genoeg te bieden, met de vele barretjes en nachtclubs bruist hier het nachtleven. Wat ook niet mag ontbrekenn is een bezoek aan het Celestún nationaal park waar grote groepen flamingo’s in de mangrove leven. Een ideale plek om een aantal unieke foto’s te schieten.

Kortom; een vakantie op Yucatan is een mix van bijzondere cultuur, wonderschone natuur en ultieme ontspanning. Dé perfecte vakantie voor iedereen!

Bezienswaardigheden Yucatan

  • Chichen Itza
  • Piramide van Kulkulcán
  • Celestún nationaal park
  • Tempels van Uxmal
  • Palancar Reef
  • Ek Blam Maya ruines

Yucatan op de kaart

hotel
vakantiepark
villa
{{accommodation_type:name}
×

Klimaat Yucatan

Gemiddelde temperatuur Yucatan

Gemiddeld aantal uren zon per dag Yucatan

Weer in Yucatan deze week

Beoordeling Yucatan

*
*
*
*