Mexicovakantie.nl
Mexico bezienswaardigheden

Mexico bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Mexico

Mexico is het grootste Spaanstalige land ter wereld en is een geliefde vakantiebestemming voor Amerikanen en mensen uit Europa. Het is een fascinerend land voor mensen die dol zijn op cultuur, lekker eten en mooie bezienswaardigheden. Uiteraard mogen ook de mooie stranden in Mexico niet worden vergeten. Jaarlijks trekken duizenden toeristen erop uit om te ontspannen aan de stranden van Mexico. Wat maakt Mexico nog meer zo’n fascinerende vakantiebestemming?

Playa del Carmen

Playa del Carmen is niet alleen een prachtige badplaats, maar staat tevens bekend om de fraaie Maya bouwwerken die te vinden zijn in Tulum. Als je een mix zoekt van zon, zee en strand en een stukje historie, dan is het aan te raden hier een aantal dagen te verblijven. Wil je de Maya architectuur op zijn mooist zien? Breng dan een bezoek aan de stad Palenque. Het heeft een prachtige mystieke ligpaats en daarmee tegelijkertijd een van de top bestemmingen in Mexico.

Mexico City

Hoewel Mexico City veelal een tussenstop is voor het vliegtuig, is het toch de moeite waard hier een paar dagen te verblijven. In de hoofdstad van Mexico wonen maar liefst 9 miljoen mensen en met de voorsteden erbij zijn dat er 20 miljoen. De stad staat vooral bekend vanwege de criminaliteit en overbevolking. In het historische centrum van Mexico City vind je het plein Zocalo. Dit plein behoort tot de grootste pleinen ter wereld en is een interessante bezienswaardigheid voor toeristen. Wil je graag ontspannen wandelen? Bezoek dan Bosque de Chapultepec. Dit is een prachtig groen park met een enorme vijver.

Duiken en snorkelen in Mexico

Als je een vakantie boekt naar Mexico, dan is het absoluut aan te raden te gaan duiken of snorkelen. Palancar heeft een van de mooiste koraalriffen ter wereld. De onderwaterwereld van Mexico is er eentje die je nergens anders aantreft. Je ziet hier volop tropische vissen, manta’s en zeeschildpadden. Laat je verrassen door de veelkleurige schoonheid van de onderwaterwereld van Mexico.

Veilig op vakantie naar Mexico

Heb je nog geen vakantie geboekt dit jaar en wil je graag een ander stukje van de wereld zien? Dan is Mexico zeker een aanrader. Houd wel rekening met de criminaliteit in Mexico. Vooral in de grote steden en de grensgebieden is het soms erg gevaarlijk. De website van de Rijksoverheid helpt je om goed voorbereid op reis te gaan. Sluit daarnaast een goede reisverzekering af en voorkom dat je zelf voor grote kosten moet opdraaien. Dan wordt een vakantie naar Mexico er zeker eentje om nooit meer te vergeten!

Beoordeling Bezienswaardigheden

*
*
*
*