Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

5 dingen die je gedaan moet hebben in Mexico

12 Dec 2014
5 dingen die je gedaan moet hebben in Mexico

Als jij overweegt om je vakantie in Mexico door te brengen, is het absoluut noodzakelijk om een aantal activiteiten ondernemen te hebben. Mexico is een kleurrijk en divers land en daar mag je met volle teugen van genieten. Wat zijn nu de 5 dingen die je gedaan moet hebben tijdens een vakantie in Mexico? 

1. Bezoek de Maya-stad Cobá

Als je nog nooit een bezoek hebt gebracht aan Mexico, is het een must om het schiereiland Yucatán te bezoeken. Hier vind je namelijk de Maya-stad Cobá. Indrukwekkend is hier de honderd treden tellende tempelpiramide Nohoch-Mul. Vergeet ook zeker niet hier de stad Chichén Itzá met zijn tempel van Kukulcan te bezoeken. Je zult versteld staan van datgene dat je hier aantreft.

2. Mexico-Stad

Tijdens je vakantie naar Mexico, kun je natuurlijk niet om een bezoek aan Mexico-Stad heen. Het historische centrum van de stad is erg indrukwekkend. In het centrum van de stad vind je een bekend plein waar je diverse bezienswaardigheden aantreft. In de stad zelf kun je bijvoorbeeld het Nationale Antropologiemuseum bezoeken.

3. Breng een aantal dagen door in Cancún

Cancún is een heerlijke plek om te verblijven tijdens je vakantie in Mexico. Je vindt hier veel luxe, hotels en winkelcentra. Toch heeft deze plek veel meer te bieden dan dat. Je kunt hier namelijk in het National Marine Park een bezoek brengen aan het onderwater museum. Duikers en snorkelaars hebben hier de mogelijkheid om 400 kunstwerken te bewonderen van kunstenaar Jason deCaires Taylor.

4. Maak een treinrit over de spoorweg van de Koperkloof

Wil je genieten van één van de meest spectaculaire treinritten ter wereld? Maak dan een treinrit over de spoorweg van de Koperkloof. Deze treintocht duurt ruim 13 uur. Je treinreis begint in Los Mochis en eindigt in Chihuahua. Tijdens de treinreis kun je genieten van de mooiste uitzichten.

5. Watersporten

Mexico is een land waar je uitstekend diverse watersporten kunt beoefenen. Als je het geld en de tijd ervoor hebt, is het een absolute aanrader om dit te doen. Zowel aan de Caribische Zee als aan de Grote Oceaan zijn diverse badplaatsen te vinden waar jij je bezig kunt houden met watersport. Dit varieert van windsurfen tot waterskiën en kajakken.

Houd bij het boeken van je reis naar Mexico rekening met deze activiteiten en plan ze zeker in. Je hebt dan gegarandeerd een geslaagde vakantie!

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*