Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Culturele uitstapjes in Oaxaca, Mexico

29 Aug 2015
Culturele uitstapjes in Oaxaca, Mexico

Mexico, het land van zon, zee en strand. Maar ook een land met een zeer rijke geschiedenis, die de moeite van het ontdekken meer dan waard is! We geven vijf manieren om kennis te maken met de authentieke cultuur van de kleurrijke zuidelijke stad Oaxaca.

1. Bezoek het Museo de las Culturas de Oaxaca

Als je de culturele geschiedenis van Oaxaca wilt leren kennen, dan begin je met een bezoek aan het Museo de las Culturas de Oaxaca. Dit museum is gevestigd in het voormalige klooster van de Santo Domingo kerk en biedt een rijke schat aan bezienswaardigheden. De regio wordt al eeuwenlang bewoond door verschillende volken en dat is in de collectie van dit museum terug te zien. Je vindt hier voorwerpen uit de tijd van de Azteken, Mixteken en Zapoteken en uit de tijd van de koloniale bezetting.

2. Religieus erfgoed

Mexicanen zijn een gelovig volk en in heel Oaxaca zijn vele kerken te vinden. Ben je bij het Museo de las Culturas, breng dan ook zeker een bezoekje aan de naastgelegen kerk Santo Domingo. Andere kerken in de stad die een bezoekje meer dan waard zijn, zijn de Kathedraal van Oaxaca en de Basilica la Soledad.

3. Archeologische vindplaatsen

De omgeving van Oaxaca wordt al eeuwenlang bewoond en dat is goed te zien in de archeologische vindplaats Monte Albán, vlak naast de stad Oaxaca. Monte Albán was de hoofdstad van de Zapoteken en is gebouwd bovenop een afgevlakte berg. Oude gebouwen uit de tijd van de Zapoteken zijn er nog steeds te bewonderen, losse gebruiksvoorwerpen die bij opgravingen gevonden zijn hebben een plekje gekregen in het Museo de las Culturas.

4. Omgeving van de stad

Ook in de directe omgeving van de stad is veel cultuur op te snuiven. Veel plaatsen staan bekend om hun handwerk en zijn een bezoekje zeker waard. Zo worden in Teotitlan de mooiste kleden geweven, staat Ocotlan bekend om haar prachtige aardewerk en vind je in Arrazola bijzondere alibrijes, houten beeldjes.

5. Doe als de bevolking

Echt kennismaken met de cultuur van het land doe je natuurlijk door net zo te doen als de bevolking. Eet daarom eens in een van de vele restaurantjes, doe boodschappen op de markt, ga 's avonds naar het Zócalo en geniet van de muziek en de mensen. Drink een Mezcal in een van de kroegen en dans tot in de vroege uurtjes in een van de vele clubs!

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*