Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

De mooiste duikbestemmingen van Riviera Maya

24 Mei 2015
De mooiste duikbestemmingen van Riviera Maya

Even ten zuiden van Cancun op het Mexicaanse Yucatán-schiereiland vind je de Riviera Maya. Alleen al om zijn tropische stranden, lekkere eten, woeste jungles en eeuwenoude Maya-ruïnes is het gebied een vakantie waard. Daarnaast is de Riviera Maya ook nog eens een excellente duikbestemming. Direct voor de kust ligt het Mesoamerikaans Rif, met meer dan 1000 kilometer in lengte het één-na-grootste rifcomplex ter wereld. En in het binnenland vind je er de wereldberoemde cenotes: sinkholes met kristalhelder water die door ondergrondse rivieren en tunnels met elkaar zijn verbonden.

Wij zetten de beste duikspots van de Riviera Maya hier voor je op een rij:

Gran Cenote

Gran Cenote, vol met intrigerende grotten en rotsformaties, vind je op zo'n 3,5 kilometer buiten Tulum aan de weg naar de Maya-ruines. De open structuur, het grote wateroppervlak en de grote hoeveelheid licht die naar binnen valt, maakt deze cenote erg indrukwekkend en tevens zeer geschikt voor beginners.

Pared Verde

De Pared Verde of groene muur ligt even uit de kust bij Playa del Carmen. De tien meter hoge klif begint op een diepte van twintig meter en daalt af tot dertig meter. Met spectaculaire koraalformaties trekt het rif niet alleen vele vissen aan, maar ook langoesten, koningskrabben en zeeschildpadden.

Car Wash

Car Wash of Aktun-Ha dankt zijn naam aan het feit dat vroeger de taxistas hier hun auto wasten op de terugweg van de Maya-ruïnes. Een laag algen hangt naar gelang het jaargetijde op de bodem (waardoor de cenote op een blinkende smaragd lijkt) of aan de oppervlakte van het water. Onder de algenlaag is het echter een wondere wereld van griezelige boomwortels en prachtige grotten.

Horseshoe

Een kort boottochtje van Akumal vind je Horseshoe. Een niet al te diep gelegen rif in de vorm van, je raadt het al, een hoefijzer. Met een broedplaats voor zeeschildpadden in de nabijheid, is dit een ideal plek om die zeereptielen te zien grazen.

Calavera

De Calavera cenote is een van de spectaculairste cenotes van de Riviera Maya. Ook wel de Temple of Doom genoemd, waan je je hier in een Indiana Jones film. Het pad naar de cenote is smal en leidt door de dichte jungle van de Yucatan. Het wateroppervlak van de cenote is relatief klein, zo'n tien meter in doorsnede, en via een roestig trappetje daal je af in een imposante grot vol met stalactieten en stalagmieten.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*