Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

De perfecte Tequilas uit Mexico

9 Apr 2015
De perfecte Tequilas uit Mexico

Een van Noord-Amerika 's op eigen bodem gedistilleerd drank is tequila. Tequila werd aanvankelijk geproduceerd door Spaanse veroveraars in de 16e eeuw. Lang voor de Spanjaarden maakten de Azteken een andere gefermenteerde agave drank, bekend als pulque. Vandaag de dag wordt tequila uitsluitend gemaakt van de blauwe agave, deze biedt een meer verfijnde afwerking dan zijn rokerige neef mezcal die ook wordt geproduceerd uit de agave plant. Tequila is in de loop der jaren steeds meer populair geworden onder een brede doelgroep. Het drankje is dan ook helemaal in bij studenten en een jongere doelgroep. Als je tequila drinkt waan je jezelf in Mexico. Er zijn verschillende bekende merken Tequila. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Tres Cuatro Y Cinco

Gemaakt van 100 procent Weber Blue agave, wordt Tres Cuatro Y Cinco vervaardigd door de familie Fonseca van Jalisco. Het is het product van een familie die de vierde generatie is die tequila produceert. Elk van de handgemaakte kristallen flessen zijn ontworpen en gemaakt door de kunstenaar Alonso Gonzales Jr. Slechts 1000 flessen zijn er tot nu toe geproduceerd elk is gesigneerd en genummerd door de kunstenaar. De tequila zelf is glad en verfijnd, waardoor het perfect is voor fijnproevers.

Partida Tequila Elegante

Partida Tequila Elegante is een van de bekendere dure merken. Het proces van stoken is bijzonder. Het uiteindelijke resultaat is zeer aromatisch en soepel met aroma's van banaan, caramel en kaneel. De flessen zijn kostbaar maar zeer de moeite waard om eens geprobeerd te hebben.

El Tesoro Reposado

Dit merk werd opgericht in 1937 in de hooglanden van Jalisco in Mexico. De tequila wordt negen maanden langer dan gemiddeld in eiken vaten gestopt. Het is perfect voor nippen of of op een laagje ijs en heeft subtiele houttonen en een spoor van zoetheid. De eik heeft alleen een subtiel effect op de tequila die algemeen resulteert in een gebalanceerde maar complexe smaak.

Alquimia Reserva de Don Adolfo Extra Añejo

De Alquimia Reserva de Don Adolfo Extra Añejo is als een cognac en is het beste als drankje na de maaltijd. In de leeftijd van zes jaar in wit Amerikaans eiken vaten, wordt de tequila volledig duurzaam geproduceerd. Op de neus, zijn er noten van kruiden, kaneel en kruiden, terwijl in de mond de drank robuust is, met zowel zoet en kruidig aroma en een fruitige afdronk . Het is de perfecte drank voor een diner of dessert.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*