Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

De top 4 eilanden van Mexico

23 Feb 2015
De top 4 eilanden van Mexico

Mexico is niet alleen 47 keer groter dan Nederland, het bestaat voor 5364 km2 uit eilanden. Als je een vakantie boekt naar Mexico, zul je ongetwijfeld in aanraking komen met een aantal van deze eilanden. Wij hebben een selectie gemaakt van eilanden die een onvergetelijke indruk op je zullen achterlaten en waar je uitstekend een aantal dagen kunt doorbrengen.

1. Holbox - zwemmen tussen walvishaaien

Holbox is ongetwijfeld het mooiste eiland voor de kust van Mexico. Hoewel het een klein eilandje is, is het tegelijkertijd idyllisch en zorgt het voor een aangename rust tijdens je vakantie. Tijdens je verblijf op dit eiland kom je in aanraking met allerlei dieren. Zo kun je gaan snorkelen en talloze walvishaaien ontmoeten in de periode van mei tot en met september. Verder zwemmen er rondom Holbox veel dolfijnen en kruipen er prachtige schildpadden rond.

2. Revillagigedo-eilanden - oog in oog staan met vulkanische eilanden

De Revillagigedo-eilanden bestaan uit 4 vulkanische eilanden: Isla Socorro, Clarión, San Benedicto en Roca Partida. Het grootste eiland is Isla Socorro. Deze eilanden staan bij duikers hoog aangeschreven vanwege de diverse soorten haaien die hier rondzwemmen. Je zult je absoluut verbazen over de wereldwonderen die je hier aantreft.

3. Contoy - ontdek meer dan honderd soorten vogels

Als je een fervent natuurliefhebber bent, is een dagtrip naar Contoy zeker aan te raden. Op dit eiland zijn meer dan honderd soorten vogels te vinden. Er is een vogelreservaat op het eiland te vinden waar onder andere de fregatvogel, de bruine pelikaan en de dubbel-kuif aalscholver zich helemaal thuis voelen.

4. Cozumel - vier je vakantie in een duikparadijs

Cozumel is een eiland in de Caribische Zee dat is gelegen voor de kust van Mexico. Populair is hier vooral het scubaduiken. Het eiland is dan ook een waar duikparadijs. Naast het internationaal gerenommeerde Plancar-rif vind je hier talloze tropische dier- en plantensoorten. De ruïnes van San Gervasio zijn ook zeker een aanrader om te bezoeken.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*