Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

El Arco, de gouden boog van Mexico

8 Okt 2016
El Arco, de gouden boog van Mexico

Ga je binnen korte mijn een vakantie boeken naar Mexico? Dan ontkom je er niet aan om een trip te boeken naar El Arco. Dit wordt ook wel de gouden boog van Mexico genoemd. Deze unieke attractie is een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Ongetwijfeld maakt dit kunstwerk veel indruk op je. Wat is er zo bijzonder aan El Arco en waarom kies je ervoor een bezoek te brengen aan deze attractie? 

El Arco: poort naar de oceaan

El Arco is te vinden op de zuidpunt van Mexico. Het is de plek waar de Stille Oceaan en de Golf van Californië bij elkaar komen. Deze natuurlijke rotsformatie wordt ook wel de poort naar de oceaan genoemd. Deze steile rotsformatie bevindt zich op schiereiland Neder-Californië. Het is een indrukwekkend schouwspel om met eigen ogen te bewonderen. In het verleden was El Arco een aantrekkelijke locatie voor piraten. Ze verscholen zich ander de rotsformatie om daarna binnenkomende schepen aan te vallen.

Hoe is El Arco ontstaan?

El Arco heeft iets magisch en dat brengt direct de vraag met zich mee hoe deze poort naar de oceaan is ontstaan. De boog is in de loop van tijd ontstaan door harde wind en golven vanuit de Stille Oceaan en de Golf van Californië. Een ander woord hiervoor is 'geërodeerd'. Dit houdt in dat een vast oppervlakte slijt waarbij materiaal wordt verplaatst of in zijn geheel verdwijnt. In het geval van El Arco is er dus sprake van verplaatsing.

Hoe bereik je El Arco?

Mocht je in de gelegenheid zijn, dan is het de moeite waard een cruise te boeken naar deze bijzondere plek. Je kunt er oog in oog komen te staan met zeeleeuwen die hier liggen te zonnen. Als je een vaartocht boekt met een glasbodemboot, kun je onder je talloze tropische vissen zien zwemmen. Ben je in de buurt van El Arco? Vergeet dan niet om foto's te maken van dit bijzondere natuurverschijnsel. Het is een leuk iets om later op terug te kijken.

Nog meer indrukwekkende natuurverschijnselen

Het is bijzonder om te zien hoe El Arco bij zonsondergang van kleur verandert. Vandaar de naam 'gouden boog'. Toch zijn er nog veel meer bijzondere natuurverschijnselen op deze plek waar te nemen. Tussen december en maart trekken er veel walvissen door dit gebied. Ze zijn afkomstig vanuit de koude Noordpool en trekken de warme wateren in. Het oceaanwater is op deze plek warm en ondiep, waardoor het de perfecte locatie is om jonge walvissen op te voeden. Verbaas je dan ook niet als je de geboorte van een walvis meemaakt in deze periode van het jaar.

Volop genieten van El Arco

Tijdens een vakantie naar Mexico loont het dus zeker om een dagtrip te boeken naar El Arco. Je kunt een vaartochtje maken met de watertaxi of toch gaan voor de glasbodemboot. Hoe je het ook aanpakt, je bent altijd verzekerd van een indrukwekkend natuurverschijnsel dat je je hele leven niet meer zal vergeten!

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*