Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Golfsurfen in Mexico? De beste surfspots!

28 Apr 2016
Golfsurfen in Mexico? De beste surfspots!

Mexico is bij uitstek een land om te surfen en is dan ook alom bekend onder de surfers. Met veel verschillende surfstranden en deiningen kun je terecht op vrij rustige plekken langs de kustlijn. Mexico ligt aan de Stille Oceaan, de Golf van Mexico en de Caribische Zee en je kunt er het hele jaar door surfen, langs bijna 10.000 kilometer kustlijn. Kortom: Mexico is de ideale bestemming voor jouw surfvakantie. Hieronder vind je vier topbestemmingen voor golfsurfen in Mexico.

Sinaloa

Ten noorden van Mazatlan ligt het gebied Sinaloa tegenover de Golf van Californië. Hier vind je een van de meest ongerepte en stille kustlijnen ter wereld, waar surfstranden voor surfers van elk niveau liggen. De meeste gebieden hebben een zandbodem en ook shortboarders en longboarders kunnen hier goed terecht. Met een watertemperatuur van 24 tot 29,5 graden celcius tussen mei en november kun je in je zwempak of short surfen. Daarvoor heb je waarschijnlijk een vest of pak nodig.

Salina Cruz

Salina Cruz ligt ten oosten van het grotere Huatulco en is voorzien van alle faciliteiten, hoewel het niet geldt als toeristisch gebied. Door wisselende windrichtingen en golfdeiningen heb je in dit gebied lokale surfbegeleiding en de nodige uitrusting nodig. Je kunt ter plekke gebruik maken vaneen 4x4 vloot om het water op te gaan, en de snelle en holle golven zorgen voor een onvergetelijke surfervaring. Je kunt hier terecht wanneer je gemiddeld tot veel surfervaring hebt. Door weinig tot geen toerisme-infrastructuur in het gebied kun je tijdens het surfen genieten van ongerepte gebieden.

Punta de Mita, Nayarit

De Riviera Nayarit bestaat uit ruim 160 kilometer kustlijn, waarbij de mooiste surfplaatsen langs de noordkant van de Baai van Banderas liggen. Het kristalheldere water heeft hier tropische temperaturen en tal van surfstranden. Punta de Mita ligt in het centrum van de Riviera, een schiereiland dat aan drie zijden grenst aan de Stille Oceaan. De gouden zandstranden zijn overweldigend en je kunt hier naast surfen ook terecht voor golfen en vissen. Met uitstekende golfdeiningen is het een plek bij uitstek om te surfen en vervolgens te dineren in een van de uitstekende restaurants die het gebied rijk is.

Puerto Escondido

Puerto Escondido is een van de beste surfstranden ter wereld, met snelle holle golven waar je volop mogelijkheden tot tube riding krijgt. Dit gebied heeft niet voor niets de bijnaam Mexican Pipeline. Naast kleine deiningen die zeer drukbezocht zijn door surfers van verschillende niveaus, bieden golven hoger dan 2,5 meter voor de ervaren surfer genoeg uitdaging. Met een zuidwestelijke deining hoger dan 2,5 meter is Puerto Escondido op zijn best.

Ga je surfen op vakantie in Mexico, dan kun je dit het beste doen tussen april en oktober, wanneer het water warm is en er mooie golven zijn. Zo geniet je optimaal van je surfvakantie in Mexico, als beginnend of ervaren surfer.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*