Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

In het voorjaar naar Mexico, kan dat?

10 Mrt 2017
In het voorjaar naar Mexico, kan dat?

Tijdens de voorjaarsvakantie genieten van de zon? In Mexico kan dat. Zon, zee, strand, cultuur en lekker eten: een land als Mexico heeft het allemaal. Het droge seizoen in Mexico loopt van oktober tot en met april en daarmee is het land ideaal om te bezoeken tijdens het voorjaar. Je bent er verzekerd van mooi weer en dat is wel zo prettig als je een vakantie boekt naar dit fascinerende Zuid-Amerikaanse land.

 

De beste reisperiode voor een vakantie naar Mexico

Tijdens het voorjaar profiteer je in Mexico van de hoogste temperaturen. Deze ligt in deze periode tussen de 20 en 30 graden Celsius. Vooral in de maand april is het klimaat zeer aangenaam in Mexico. In de nacht daalt het kwik tussen de 4 en 14 graden. In deze periode van het jaar heb je geen last van het regenseizoen. Deze start namelijk in de maand mei. Daarmee is het voorjaar een aangename periode om je vakantie in Mexico door te brengen.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

In het voorjaar ontkom je er niet aan om een bezoek te brengen aan de mooiste bezienswaardigheden van het land. De stad Guadalajara is een aanrader om te bezoeken tijdens het voorjaar. De stad ligt op 1.546 meter hoogte en wordt ook wel de stad van de rozen genoemd. Deze rozen komen vooral in het voorjaar prachtig tot bloei. Verder is het prachtige schiereiland Yucatán een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie. Je maakt hierin onder andere kennis met ruïnes uit de Mayacultuur.

De Piek van Orizaba

Genieten van een adembenemend uitzicht doe je op de Piek van Orizaba. Deze vulkanische berg is 5.636 meter hoog en de top is bedekt met sneeuw. Het is zeer indrukwekkend om vanaf dit punt de omgeving te bekijken. Ben je een beetje sportief aangelegd? Dan kun je er ook voor kiezen om de berg te beklimmen. Op ruim 4.200 meter hoogte vind je een plek waar je je kamp op kunt slaan. Dit is een ultieme uitdaging voor iedere vakantieganger die zijn of haar grenzen wilt verleggen.

Praktische tips voor een vakantie naar Mexico

Heb je besloten om in het voorjaar op vakantie te gaan naar Mexico? Zorg dan dat je je vakantie zo vroeg mogelijk van te voren boekt. Daarmee voorkom je een hoge prijs van je vliegticket. Geld besparen op de accommodaties waar je verblijft, realiseer je door je hotel of of appartement net buiten het centrum van de stad te boeken. Tot slot is het aan te raden om bij je reisverzekeraar te informeren of je reisverzekering nog up-to-date is voor een vakantie naar Mexico.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*