Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Lagunes die je gezien moet hebben

20 Aug 2016
Lagunes die je gezien moet hebben

Wat wil je doen op je vakantie in Mexico? Mexico is een prachtig land als je komt om te genieten van een interessante en vaak eeuwenoude cultuur. De overblijfselen en de indrukwekkende ruïnes van de Azteken of de piramides van de Maya's zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. De Mexicaanse keuken en het gezellige uitgaansleven moet je geproefd hebben. En kom je om te genieten van zon, zee en strand, dan biedt Mexico je een grote hoeveelheid prachtige stranden, zowel rotsachtige en ruige stranden als mooie, witte en uitgestrekte zandstranden. 

Als je kennis wilt maken met het natuurschoon van een unieke onderwaterwereld, dan is een bezoek aan een van Mexico's mooie lagunes een echte aanrader. Je kunt de onderwaterwereld het best bewonderen als je duikt of snorkelt, maar om een echt goed beeld te krijgen, is het van belang dat het water rustig is. En dat is nou net wat je in een lagune aantreft.

Wat is een lagune?

Een lagune kun je vergelijken met een meer, dat via een engte in verbinding staat met de open zee, of er van afgesneden is, bijvoorbeeld door een koraalrif. Omdat het water relatief minder in beweging is dan de zee langs het strand, zie je hier veel waterplanten en zeewier, wat vaak een uitstekende schuilplaats is voor jonge vissen en andere zeedieren. Een lagune is vaak een broedplaats voor vissen en geeft je een unieke blik op een interessant ecosysteem. En omdat het water rustig is, is het water helder en veilig om in te zwemmen.

Cozumel

En van de mooiste lagunes in Mexico vind je bij het eiland Cozumel, in de deelstaat Yucatan, vlakbij de populaire badplaats Playa del Carmen. Cozumel is een van de populairste duikplekken ter wereld. Niet alleen vind je aan de zuidkust het schitterende koraalrif van Palancar, maar ook de Chankanaab-lagune aan de westkust is bij natuurliefhebbers zeer in trek. De onderwaterwereld is er schitterend, het water helder en het ligt in een natuurpark met mooie botanische tuinen.

Nichupte

Ga je naar de zeer uitgestrekte Nichupte lagune bij Quintana Roo, dan kun je jouw ontdekkingsreis van de unieke onderwaterwereld in de lagune en bij het barrièrerif combineren met een jungletocht of een ontdekkingsreis door de mangrovebossen, waar je veel watervogels en krokodillen zult zien.

Coyuca Lagune

Bij Acacpulco ligt de beroemde Coyuca lagune, waar films als The African Queen en Rambo II zijn opgenomen. Deze zoetwaterlagune staat bekend om zijn enorme variatie aan vogels, meer dan 250 soorten. Per boot vaar je door de dichte vegetatie en kom je in contact met een van de mooiste stukken natuur die Mexico je biedt. En 's avonds kom je tot rust op een terrasje langs het uitgestrekte palmstrand.

Wie zijn zonvakantie in Mexico combineert met een bezoek aan een lagune, ziet een hele andere kant van dit mooie land. Een kant die je voor altijd bij zal blijven.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*