Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Baden met flamingo's in het mangrovegebied van de Rio Lagartos

19 Jul 2017
Baden met flamingo's in het mangrovegebied van de Rio Lagartos

Zwemmen naast de flamingo's in het mangrovegebied van de Rio Lagartos

Een avontuur hoeft niet meteen gevaarlijk of gebaseerd op uithoudingsvermogen te zijn. Het kan ook iets zijn wat je nog nooit gedaan hebt en waarvan je nooit verwacht had het te zullen doen. Een leuk voorbeeld is zwemmen in het mangrovegebied van de Rio Lagartos in Mexico, waar de roze flamingo's verblijven.

Boottocht

Om in het mangrovegebied van de Rio Lagartos te komen, vaar je met een bootje vanuit het gelijknamige vissersdorpje dat op zo'n drie uur rijden vanaf Playa del Carmen ligt. Wil je liever niet zo ver rijden? Neem dan een van de bustochten naar dit gebied. Vanaf het moment dat de boot de rivier op stuurt, kun je genieten van de krokodillen die hier hun thuis hebben, de andere prachtige dieren en na een poosje de roze flamingo's. De boottocht eindigt bij een binnenmeer waar je heerlijk kunt zwemmen. Op het meer zie je de pelikanen en ibissen, die er hun voedsel, kleine garnalen, zoeken. Op de terugtocht kun je je op de oude Maya wijze insmeren met de modder die je hier vindt. Die laat je op de huid zitten totdat je bijna terug bent in Rio Lagartos. De boot houdt aan om iedereen in de gelegenheid te stellen de modder af te spoelen. Je zult verbaasd zijn over het effect, want een dure scrubbehandeling maakt de huid niet gladder.

Overnachten

Omdat het een flinke tocht terug is, kun je er voor kiezen om een overnachting te nemen in het dichtbij liggend dorpje San Felipe. Het is hier niet overbevolkt door toeristen, terwijl je leuke visrestaurantjes vindt waar ook de lokale bevolking eet. Geniet van de letterlijk verse vis, want in de namiddag keren de vissers terug met hun vangst. De boottocht kost rond de 13€, waarbij men het advies geeft in pesos te betalen, ook al wil men liever dollars. Dit heeft met de omrekenkoers te maken. In pesos is het goedkoper.

Natuurpark

Wil je meer zien van de schitterende natuur rondom de Rio Lagartos, dan kun je het Ria Lagartos Biosphere Reserve bezoeken.Dit is een natuurpark van 120.000 hectare, waar je naast de flamingo's ook andere vogels kunt spotten. Wie graag vist, is hier op zijn plek. Men biedt zowel sport- als fly fishing aan. En voor hen die meer avontuur willen, is er de nachtelijke krokodillentoer. Overigens kun je, met wat geluk, ook een jaguar zien sluipen. De gidsen zijn gespecialiseerd op het vinden van deze prachtige roofdieren. Binnen het natuurreservaat wordt op ecologisch vriendelijke wijze met de natuur omgegaan, zodat ze geen schade van de gasten ondervindt. Het spreekt voor zich dat er steeds weer extra aandacht voor de roze flamingo's is. Tenslotte zijn het niet alleen mooie vogels, ze vormen ook een prachtig plaatje voor een hele aparte foto. Dat geldt zeker als de zon onder begint te gaan. Zoals ieder avontuur, eindigt ook dit met een feestmaal op het, direct aan het water liggende, terras van het bij het reservaat horende Maya restaurant.

Beoordeling

*
*
*
*