Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Maya-beschaving op het schiereiland Yucatán

15 Apr 2017
Maya-beschaving op het schiereiland Yucatán

Ten zuidoosten van Mexico ligt het schiereiland Yucatán. Dit schiereiland is bij veel toeristen ongekend populair omdat je hier nog verschillende overblijfselen uit het Maya tijdperk kunt vinden. Bovendien heersen hier ook nog eens aangename temperaturen in de winter, waardoor het vooral tijdens de winterperiode een populair vakantieverblijf is. We gaan in vogelvlucht langs de meest bijzondere overblijfselen van de Maya-beschaving op dit schiereiland. 

Cobá

Langs de meren Lago Macanxoc en Lago Cobá vinden we de ruïnes van de Maya-stad Cobá. Naar alle waarschijnlijkheid is de een van de oudste Maya steden ter wereld. Je moet hier tijdens een bezoek een Yucatán zeker geweest zijn. Vooral de Tempelpiramide Nohoch-Mul is enorm indrukwekkend.

Chichén Itzá

Dit was één van de belangrijkste steden van de Maya. Overigens is het aan te raden om dit gebied niet zelfstandig maar met een gids te bezoeken. Het is namelijk enorm groot en het zou zonde zijn als je de hoogtepunten mist. Bijvoorbeeld de El Castille tempel die gebouwd is in Puucstijl en maar liefst 365 treden telt. Ook het observatorium Caracol moet je eigenlijk gezien hebben.

Xelhá

Xelhá is een archeologische vindplaats waar ontzettend vele overblijfselen uit de Maya cultuur te zien zijn. De vindplaats ligt direct naast de stad Tulum en beschikt over heel veel verschillende Maya-schatten die je echt gezien moet hebben. Als je even iets anders wil, kun je hier een uniek waterpark bezoeken waar van alles te zien en te beleven valt. Bezichtig het unieke natuurlijke aquarium of zwem met dolfijnen!

Uxmal

Op zo'n 80 kilometer ten zuiden van Mérida vinden we nog een ruïne-stad. Ook Uxmal is voor de liefhebber meer dan de moeite waard. Bezichtig verschillende overblijfselen uit de cultuur van de Maya's waaronder de zogeheten 'piramide van de tovenaar' dat ruim 40 meter hoog is. Verder vind je hier een paleis, een binnenhof van een nonnenklooster en een grote begraafplaats.

Tulum

Boven op een 12 meter hoge klif aan de Caribische Zee bezoek je Tulum, eveneens een oude Maya stad. De hoge ligging op zichzelf is eigenlijk al reden genoeg om deze stad met een bezoek te vereren. Je geniet van hier van uitzonderlijke vergezichten en je kunt er uiteraard ook de mooiste foto's maken. Bovendien zijn er in en rondom de stad talloze bezienswaardigheden te vinden die gelinkt kunnen worden aan de Maya cultuur. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de muurschilderingen van Templo de los Frescoo. Je kunt ook een bezoek brengen aan Templo del Dios Descendente.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*