Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Mayaruïnes van Palenque en de bergen van de Sierra Madre

3 Jun 2017
Mayaruïnes van Palenque en de bergen van de Sierra Madre

In Zuid-Mexico vind je zowel natuur als cultuur wanneer je de bergketens van de Sierra Madre en de Maya tempels van Palenque bezoekt. In de Sierra Madre vind je indrukwekkende natuur in de vorm van canyons en dichte wouden. Helemaal in het zuiden daarvan ligt Chiapas en Palenque met de goed bewaard gebleven en zeer fotogenieke Mayaruïnes.

Maak een tocht door de indrukwekkende Sierra Madre

De intrigerende Sierra Madre bestaat uit twee delen. In Mexico beslaat de bergketen zo’n 250 km met een breedte van 50-65 km. De totale oppervlakte binnen Mexico bedraagt 2125 vierkante kilometer. De bergketens Sierra Madre Oriental, het verlengstuk van de Rocky Mountains, ligt in het oosten van Mexico. De Sierra Madre Occidental in het westen is de voortzetting van de Sierra Nevada. In het zuiden doorkruist de indrukwekkende vulkanenketen Zuid-Mexico, de Sierra Volcánica Transversal. Daar recht onder vind je de hooglanden van Chiapas met de Mayaruïnes van Palenque. In het verleden zijn er tal van schatzoekers geweest die de Sierra Madre met zijn indrukwekkende canyons bezocht hebben. Uit alle winstreken, Europa inbegrepen, kwamen mensen hier zoeken naar een al dan niet ingebeelde schat en de meesten van hen verlieten de bergketens met lege handen. In de wouden in het berggebied wonen nog steeds de inheemse Rarámuri, ook wel Tahahumara genoemd.

De Mayaruïnes van Palenque: UNESCO Werelderfgoed

In Palenque vind je een van de mooiste archeologische sites van de wereld en deze Maya stad uit ca. 226 voor Chr. is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Te midden van de jungle liggen de grootse en indrukwekkende tempels, die slechts een klein deel van de werkelijke Maya stad zouden vormen. De tempels zijn gevormd uit kalksteen, een zeer geavanceerde bouwtechniek voor de tijd waarin ze werden gebouwd. Nadat de jungle zo rond het jaar 700 na Chr. compleet verdween en er geen regen meer viel, verlieten de Maya’s het gebied omdat ze geloofden dat ze de goden slecht gestemd hadden. El Palacio is het middelpunt van de Maya stad, waar een groep gebouwen rondom vier patios zijn gebouwd, liggend op een platform van 100 meter bij 9 meter. De bezienswaardigheden in het gebied liggen vrij dicht bij elkaar en zijn dus allemaal eenvoudig te bezoeken. De tempels die meeste het moeite van een bezoek waard zijn, zijn de Temple XIII, die zich ondergronds bevindt en pas is ontdekt, de Temple of the Cross, de Temple of the Skull, de Temple of the Jaguar en de Temple of the Inscriptions. De grafkamer van deze laatste tempel werd pas in 1952 gevonden. Maya stad is dagelijks geopend tussen 08.00 en 17.00 uur en het museum van 10.00 tot 17.00 uur.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*