Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

De Mexicaanse keuken proeven op vakantie

1 Jul 2016
De Mexicaanse keuken proeven op vakantie

Wanneer je naar een ver land als Mexico reist heb je eindelijk eens de kans kennis te maken met de echte Mexicaanse keuken. Veel gerechten die wij hier in Nederland als zijnde 'buitenlands' voorgeschoteld krijgen, zijn afgestemd op onze Europese smaak. Met Mexicaans eten is dat niet anders. Wanneer je in Mexico een portie taco's besteld, zal je dan ook geen harde tacoschelpen krijgen, maar gewoon een wrap. In die wrap kan van alles zitten, van groente tot aardappelen of vlees, maar zelden het gehaktmengsel zoals wij dat kennen. 

Het Mexicaanse eten zoals wij dat kennen is eigenlijk Tex-Mex. Hier zijn van origine authentieke gerechten afgestemd op de Amerikaanse smaak. Naast de taco's zijn ook de chili con carne en nacho's hier een goed voorbeeld van. De authentieke chili con carne is in Mexico zelf geen hoofd gerecht en bestaat niet per definitie uit bonen en gehakt. Het is meer een rijk met kruiden, groente en soms vlees, gevulde dipsaus. Ook de nacho's zoals wij ze kennen, is daar volledig gerechtje in plaats van een snack. Op een onderlaag van mini tortilla's wordt een mengsel van vlees, kaas, zure room, jalapeños of een variatie daarop, gelegd en waarna ze dient als lunch- of bijgerecht.

Cactusvlees?

Mexico kent meerdere keukens met heel veel voedingsmiddelen die wij niet kennen. Naast dat er veel gerechten worden gemaakt van plantenbladeren, eet men er ook cactusvlees en vind je er 'jumiles', kevers en 'chapulines', sprinkhanen in de pan. De meesten van ons gaan, wanneer we een reis naar Mexico boeken, naar het in de aan de oostkant gelegen, schiereiland Yucatan. Zonder meer een van de mooiste gebieden van het land. Niet alleen cultuur historisch gezien, maar ook de natuur is er overweldigend mooi. De culinaire reiziger die graag kennis wil maken met de échte authentieke Mexicaanse keuken doet er beter aan naar Oaxaca, aan de westkust, te gaan. Oaxaca is een staat die aan reizigers heel veel te bieden heeft en nog niet is platgelopen door de toerist. Als je nog echt het traditionele Mexicaanse leven wil meemaken en daar hoort natuurlijk ook het eten bij, is Oaxaca the place to be.

Culinaire arrangementen

Gaat je belangstelling voor Mexicaans eten net iets verder dan lekker overal van proeven? Enkele grotere hotels in Oaxaca bieden eveneens culinaire arrangementen. Hierbij ga je samen met de kok boodschappen doet op de plaatselijke markt, waarna je van het gekochte echte Mexicaanse gerechten leert maken.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*