Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Mexico, de ideale reisbestemming in de winter

13 Dec 2015
Mexico, de ideale reisbestemming in de winter

Wil je graag een keer op reis naar Mexico, kies er dan voor om dit in de wintermaanden te doen. Mexico is een geweldig land waar je van alles kunt beleven en waar je ook heerlijk kunt genieten en ontspannen op de diverse stranden. Een nadeel van de zomer in dit land is echter de enorm hoge temperaturen en vooral de regen. In de zomermaanden regent het hier echt vrijwel dagelijks. Vaak is het wel zo dat die buien pas aan het eind van de middag opkomen, maar toch, prettig is anders. In de winter regent het zelden en zijn de temperaturen ideaal. Niet te warm, maar zeker ook niet te fris. Net perfect eigenlijk zoals je het tijdens een vakantie wilt hebben.

Verschillen in klimaat

Mexico is een enorm groot land en heeft, mede daardoor, te maken met een aantal verschillende klimaatzones. In het noorden van Mexico heb je vooral een woestijnklimaat. In het centrum van het land overheerst het landklimaat. In het Zuiden en rond de kustgebieden heerst een heerlijk tropisch klimaat. Wil je graag op reis naar Mexico-Stad, reken dan zomers en ’s winters op temperaturen die schommelen tussen de 20 en 26 graden. In de winter kan het ’s nachts redelijk koud worden, maar vriezen is vrijwel uitgesloten.

Westkust

Heb je besloten heerlijk in de winter naar Mexico te gaan, dan is dat een hele goede keus. Mexico is echt fantastisch in de winter. Je ontvlucht het koude, natte, kille en grijze weer in Nederland en geniet daar van de fantastische temperaturen en de dagelijks schijnende zon. Ook voor regen hoef je echt niet bang te zijn. Overweeg eens om een trip te maken of een vakantie te boeken aan de Westkust. Je vindt hier heerlijke stranden en veel leuke badplaatsen als Cancun en Playa del Carmen met prima accommodaties. Wissel de bezoekjes aan het strand af met een dagje cultuur en bekijk bijvoorbeeld een van de vele tempels. Of wat denk je van een tocht in de jungle. Doe dit niet met mensen die al te bang uitgevallen zijn. Is dit echter niet het geval, dan is zo'n jungletocht echt een onvergetelijke belevenis.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*