Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Het natuurschoon van Playa Del Amor in Mexico

18 Mrt 2016
Het natuurschoon van Playa Del Amor in Mexico

Playa Del Amor, ook wel bekend als Lover's Beach of Hidden Beach, ligt op de Marieta eilanden aan de kust van Mexico. Deze eilanden vormen een archipel die is ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Je kunt er per boot naartoe reizen, per tour of door een boot te charteren. Om op Playa Del Amor aan te komen zul je het laatste stuk zelf moeten peddelen op een peddelboard of zwemmen, maar het is meer dan de moeite waard. Terwijl je door het azuurblauwe water peddelt wordt het ineens lichter, waarna er een gigantische opening verschijnt aan de bovenkant van de grot. Een soort venster naar de buitenlucht waaronder het heerlijk vertoeven is in het blauwe water, of op het warme zandstrand.

Het ontstaan van het strand

Het verborgen Playa Del Amor kun je niet van buitenaf zien en is alleen toegankelijk door een langwerpige grot die door het water loopt. Er wordt gezegd dat het gat dat het strand onthult is ontstaan door een bominslag tijdens tests door de Mexicaanse overheid. Deze tests werden uitgevoerd op alle Marieta eilanden die onbewoond waren en nog steeds zijn, waardoor tal van grotten en rotsformaties gevormd zijn. De flora en fauna op de eilanden is door jarenlange bombardementen ernstige schade toegebracht. Gelukkig is de natuur en het onderwaterleven door decennia rust eindelijk weer hersteld.

Is het vloed, dan loopt de tunnel die toegang tot het strand biedt verder onder en is het lastiger om het strand te bereiken. Je kunt hiervoor een kayak huren aan Playa El Médano, of met een van de vele duikbootjes meereizen die langs de kust aangemeerd liggen. Het zand aan Playa Del Amor staat erom bekend dat het prettig aanvoelt en het is dan ook een mooie plek om te zonnebaden. Er zijn bovendien geen strandbars of andere gebouwtjes op het strand te bekennen die de romantische sfeer doen afnemen. Het strand is zo bijzonder in zijn aanblik, dat velen bij het zien van de foto's niet geloofden dat er echt een dergelijke plek op aarde bestond.

Snorkelen bij Playa Del Amor

Aan de baai die van Playa Del Amor tot aan de haven van Cabo San Lucas loopt kun je prima snorkelen in het heldere water. Er is namelijk een verscheidenheid aan gekleurd onderwaterleven te zien zoals tropische en minder tropische vissen. Huur hiervoor van te voren snorkelbenodigdheden en boek een retourreis naar het verborgen strand, of boek een snorkel- of duiktrip compleet met benodigdheden en eventueel een heerlijke lunch. Geniet zo van een romantisch dagje uit tijdens jullie vakantie aan Playa Del Amor.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*