Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Puerto Escondido is een geweldige surfplek

18 Aug 2017
Puerto Escondido is een geweldige surfplek

Iedereen kent Mexico natuurlijk vooral van het heerlijke pittige eten, de sombrero, Corona en natuurlijk de prachtige stranden en de vele resorts die er aan de kust te vinden zijn. Er zijn dan ook elk jaar opnieuw duizenden toeristen die hun vakantie in één van deze resorts doorbrengen. Mexico heeft echter nog veel meer te bieden. Bijvoorbeeld op het gebied van watersporten. Surfen is één van de meest populaire watersporten en laat Mexico met Puerto Escondido nu over de ideale surfspot beschikken. Zowel voor beginners als gevorderden!

Tropische stad met ideale surfomstandigheden

Puerto Escondido is een tropisch stadje in Mexico dat ligt aan de Pacifische kust. Het leven is er heerlijk en je vindt er de mooiste stranden. Alles gaat er hier erg relaxt aan toe en surfen is de allerbelangrijkste attractie van dit gebied. Het is dan ook een fantastische surfspot waar je het grootste gedeelte van het jaar de ideale omstandigheden treft voor deze avontuurlijke en leuke sport. Uiteraard zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden om les te nemen en materiaal te huren. Sterker nog: je vindt bij Puerto Escondido veel verschillende surfscholen. Het hele leven in deze stad is opgebouwd rondom het surfen en dat merk je snel genoeg!

Voor beginners en gevorderden

Het allerfijnste aan Puerto Escondido is wellicht dat je hier de perfecte omstandigheden vindt voor zowel beginnende als gevorderde surfers. De meeste surfspots zijn óf geschikt voor beginners óf voor gevorderden. Hier heb je echter verschillende rustigere baaien waar beginners het surfen al dan niet onder begeleiding on de knie kunnen krijgen. Surfers die op zoek zijn naar wat meer uitdaging zijn hier ook op de juiste plaatsen. Er zijn behoorlijk uitdagende spots met hoge en sterke golven te vinden die voor de nodige adrenaline zorgen.

En er is nog veel meer!

Het fijne aan Puerto Escondido is dat er om het surfen heen ook van alles te doen is. Natuurlijk is er de mogelijkheid om vrijwel alle mogelijk denkbare watersporten te beoefenen of te leren. Daarnaast geniet je natuurlijk van het typische tropische leven waarbij het vooral gaat om ontspannen en genieten. Maak een mooie tocht door de natuur langs bijzondere stranden en imposante watervallen. Het is in Puerto Escondido trouwens altijd gezellig. In het centrum van de stad is een hoofdstraat te vinden ontzettend veel bars, restaurants en winkels. Hier kun je heerlijk uit eten gaan of stappen in één van de vele bars. Geniet na een dag surfen van een overheerlijke cocktail of een ijskoud Mexicaans biertje. Maak kennis met de gastvrije en vriendelijke bevolking of trek, samen met een gids, het mooie en indrukwekkende binnenland in.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*