Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Rondreizen in Mexico, hoe zit het met het vervoer?

18 Dec 2017
Rondreizen in Mexico, hoe zit het met het vervoer?

Mexico behoort tot één van de meest populaire vakantielanden in de regio. Dat heeft te maken met het feit dat het ontzettend veelzijdig is. Je kunt hier een heerlijke strandvakantie beleven in één van de vele resorts. Alle ingrediënten zijn dan aanwezig voor een perfecte vakantie: zon, zee, strand en all-in resorts met talloze faciliteiten. Mexico is ook nog eens een zeer geschikt land om door heen te reizen. Er zijn, verspreid over het hele land, namelijk tal van bezienswaardigheden op natuurlijk, historisch en cultureel gebied. Maar hoe zit het eigenlijk met het vervoer in Mexico wanneer je rond wil gaan reizen? Het wordt hieronder voor je op een rijtje gezet.

Een auto huren

De meest eenvoudige manier om vervoer te regelen in Mexico is het huren van een auto. Daar zitten echter wel wat haken en ogen aan. Allereerst zijn er in het land behoorlijk wat onbetrouwbare autoverhuurbedrijven. Het is dus van belang om enkel in zee te gaan met een verhuurbedrijf dat internationaal erkend is. Daarmee kun je een hoop problemen voorkomen. Ook zijn de wegen in Mexico niet overal even goed. Er zijn, zeker in het binnenland, flink wat onverharde wegen en dat kan problemen opleveren met het rijden. Tot slot is het huren van een auto bepaald niet goedkoop. Veel toeristen die het land willen rondreizen kiezen daarom voor het openbaar vervoer.

Bussen

De bus is een waanzinnig populair vervoersmiddel in Mexico. Er is dan ook een uitgebreid netwerk van buslijnen. Tussen ieder dorp en stad rijden bussen, waardoor je uiteindelijk met de bus het hele land door kunt kruisen. Het fijne daarbij is datje kunt kiezen uit verschillende luxe niveaus. Vooral als je een behoorlijke rit voor de boeg hebt, is het wel zo fijn als je met een luxe bus mee kunt. Overigens zijn alle bussen veilig en comfortabel. Met name de busmaatschappijen Autotransportes Tufesa en Estrella Blanca staan erg goed bekend. In de steden zelf kun je ook zonder problemen de bus nemen. Daar moet wel direct bij gezegd worden dat deze bussen een stuk minder comfortabel zijn dan de bussen waarmee je de lange ritten maakt.

Treinen en veerdiensten

Mexico is niet echt een land waar veel treinen rijden. Sterker nog: er zijn nauwelijks treinen te vinden in het land. Vroeger waren er nog behoorlijk wat langeafstandsspoorlijnen, maar deze zijn in het jaar 2000 vrijwel allemaal dicht gegaan. Een uitzondering daarop is de Chihuahua-Pacifico spoorlijn. Deze rijdt tussen Chihuahua en Los Mochis. Er zijn bij de kust van Mexico ook verschillende veerdiensten. Het gaat hier echter alleen om vervoer van het vasteland richting de verschillende eilanden die niet ver van de Mexicaanse kust afliggen.

Binnenlandse vlucht

Mexico is een gigantisch groot land. Als je een reis door Mexico wil maken, is het dan ook zeker aan te raden om een binnenlandse vlucht te nemen. Wanneer je naar de andere kant van het land moet, bespaar je daar namelijk heel veel tijd mee. Er is een uitgebreid netwerk met dagelijks binnenlandse vluchten. Dit is echter wel een stuk duurder dan andere vormen van vervoer.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*