Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Top 5 magische steden van Mexico

28 Jan 2017
Top 5 magische steden van Mexico

Iedereen die weleens een vakantie naar Mexico heeft geboekt, kent de magie van de talloze steden en dorpjes. Dit heeft alles te maken met de speciale architectuur, historie, gastronomie of typische Mexicaanse tradities. Ga je binnenkort op vakantie naar Mexico en wil je iets meekrijgen van de magie van Mexico? Wij hebben een top 5 magische steden in Mexico voor je samengesteld. 

1. San Miguel de Allende

San Miguel de Allende heeft ooit de prijs gewonnen voor de 'beste stad ter wereld'. Dit heeft niet alleen te maken met de inbedding in een heuvelachtig landschap, maar ook vanwege de schitterende architectuur en het bekende stadsbeeld. Veel mensen uit Europa en Noord-Amerika hebben in deze stad een nieuw thuis ontdekt. Het is de moeite waard deze stad eens van een bezoek te voorzien.

2. Tepoztlan

Een andere stad in Mexico die ongetwijfeld veel indruk op je maakt tijdens je vakantie, is de mysterieuze en karakteristieke stad Tepoztlan. Deze kleine stad ligt op ongeveer een uur afstand rijden van Mexico City. Vooral de schitterende uitzichten die je hier hebt, zijn werkelijk waar adembenemend om met eigen ogen waar te nemen.

3. Monte Alban

Monte Alban behoort misschien wel tot de mooiste tempelstedenvan Mexico. De ruïnes zijn gelegen bovenop een berg en nodigen je van harte uit om er eens een dagje rond te struinen. Als je een beetje spiritueel bent aangelegd, dan kun je op deze locatie zomaar wat mooie en indrukwekkende ervaringen opdoen. De magie viert hier namelijk hoogtij!

4. Real de catorce

Real de catorce wordt ook wel de spookstad van Mexico genoemd. Zo was hier in het verleden een grote zilvermijn te vinden. Er zijn zelfs periodes geweest dat de stad lange tijd onbewoond is geweest. Toch heeft de spookstad zijn merkwaardige sfeer altijd weten te behouden en die voel je ook direct als je de stad binnenloopt.

5. Isla de las Muñecas

De top 5 wordt afgesloten met Isla de las Muñecas, maar dit is zeker niet de minst magische stad. In 1951 verdronk er een meisje dichtbij het eiland. Het meisje zelf en de pop spoelden na een tijdje aan. Barrera, de enige bewoner van het eiland, begon met het verzamelen van poppen. Er gaan geruchten rond dat de poppen met elkaar praten. Opmerkelijk is dat Barrera in 2001 verdronk op dezelfde plek als het meisje. Een beetje griezelig is het wel, maar je voelt hier absoluut de magie!

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*