Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Zwemmen met haaien op Isla Holbox

15 Jun 2015
Zwemmen met haaien op Isla Holbox

Heb je er altijd al van gedroomd om met haaien te zwemmen of wil je graag je grenzen verleggen op vakantie? Op Isla Holbox in Mexico heb je de kans om te zwemmen met walvishaaien. Een unieke ervaring die je altijd bij zal blijven. Hoewel Isla Holbox nog een vrij onbekende vakantiebestemming is, heeft het alle ingrediënten in zich voor een onvergetelijke excursie. Uiteraard zijn de haaien ongevaarlijk en dus hoef je je geen zorgen te maken over een aanval door een haai. Het is een belevenis die voor altijd indruk op je zal maken.

De 'vriendelijke reus'

De walvishaai is ongevaarlijk voor mensen. Hij wordt ook wel de 'vriendelijke reus' genoemd. Deze haai voedt zich vooral met plankton. Uiteraard is het een unieke belevenis om dit beest met eigen ogen te aanschouwen in hun eigen leefomgeving. Deze haai kan trouwens een lengte bereiken van maar liefst 15 meter! Andere dieren die je aantreft dichtbij Isla Holbox zijn de mantelrog en de manta. Ook kun je zomaar oog in oog komen te staan met flamingo's en dolfijnen.

Wat is de beste periode om met haaien te zwemmen?

De beste periode om met walvishaaien te zwemmen is in de maanden mei tot en met september. Dit namelijk het officiële seizoen om haaien te spotten en ermee te zwemmen. Zelden zul je zulke zachtaardige beesten hebben ontmoet. Vooral in de maanden juni, juli en augustus is de kans groot dat je tussen de haaien zwemt. Verblijf je komende zomer in Mexico? Dan mag een bezoek aan Isla Holbox dus zeker niet ontbreken.

Geniet in Mexico en bezoek Isla Holbox

Heb je nog geen bestemming geboekt voor je komende vakantie? Boek dan een reis naar Mexico en zwem met haaien op Isla Holbox. Een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten, maar graag nog eens over wilt doen. Je zult er niet alleen veel plezier aan beleven, maar ook anderen aanmoedigen om deel te nemen aan deze ervaring. Als je van ongerepte natuur en rust houdt, dan is een bezoek aan het Mexicaanse eiland Isla Holbox zeker aan te raden.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*