Mexicovakantie.nl
Inentingen Mexico

Inentingen Mexico

Inentingen voor je vakantie in Mexico

Als je op vakantie gaat naar een ander land, of het nou dichtbij is of ver van je vandaan, één ding wil je niet meemaken: ziek worden tijdens je vakantie. Een aantal simpele tips en wijsheden kunnen ziekte in het buitenland zoveel mogelijk voorkomen. Doe zoals de plaatselijke bevolking doet, is een van deze tips. Als je op straat bij een eetstalletje wat lekkers wilt halen, ga dan juist naar dat stalletje waar veel locals komen. Is drinkwater in een land minder goed te vertrouwen, maak dan gebruik van water in flessen en drink geen frisdrank met ijsklontjes. Maar de grootste gevaren liggen toch bij ziektes waar ons afweersysteem onbekend mee is. Gelukkig heb je de mogelijkheid om je tegen veel van deze ziektes in te enten of preventieve maatregelen te nemen. In een aantal gevallen is vaccinatie verplicht, in andere gevallen sterk aan te raden. Hoe zit dat met Mexico?

Verplichte inentingen voor je reis naar Mexico

Gele koorts is een afschuwelijke tropische virusziekte die wordt verspreid door muggen. Ongeveer dertig procent van de patiënten overlijdt hieraan. Tijdens de bouw van het Panama-kanaal heeft het een ware slachting aangericht onder de arbeiders. Gele koorts komt in de regio voor, maar Mexico blijft er nog vrij van. Mexico stelt vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je in de zeven dagen tevoren in een gele koorts-land bent geweest en daar minimaal 12 uur bent geweest. Denk bijvoorbeeld aan landen als Brazilië, Panama of Venezuela.

Sterk aangeraden inentingen

Inenting tegen Hepatitis A wordt sterk aanbevolen, net als vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio). De meeste Nederlanders krijgen de DTP-vaccinatie in hun negende levensjaar. Tetanusvaccinatie kan extra nodig zijn omdat het in de meeste gevallen tien jaar werkzaam is. Blijft u langer dan drie maanden in Mexico, dan is inenting tegen Hepatitis B en rabiës (hondsdolheid) ook zeker aan te raden.

En wat te doen in een Malaria-gebied?

Malaria komt in Mexico voor, met name langs de grens met Belize en Guatemala. Een vaccin tegen malaria bestaat nog niet. Wat wel bestaat zijn preventieve middelen, niet alleen in de vorm van medicijnen. Omdat malaria verspreid wordt door muggen, zijn anti-muggenmiddelen, zoals DEET, een klamboe en het dragen van kleding met lange mouwen of pijpen essentieel.

Andere ziektes

Er zijn twee ziektes die in Mexico voor kunnen komen, waartegen geen inenting bestaat en waar we toch even de aandacht op willen vestigen. Allereerst is daar dengue, ook bekend als knokkelkoorts. Dit is een virusziekte, verspreid door muggen, die griepachtige verschijnselen geeft en vooral veel pijn in hoofd en gewrichten. Laat je altijd door een arts behandelen. Ga niet zelf aan de slag met pijnstillers. Met name aspirine en ibuprofen kunnen aanleiding geven tot bloedingen. Een andere, zeer actuele ziekte met vergelijkbare symptomen is Zika. Omdat zika in verband wordt gebracht met geboorteafwijkingen, is het aan te raden dat zwangere vrouwen goede maatregelen nemen om niet door muggen gestoken te worden. En wil je zwanger worden? Doe dat dan liever niet tijdens je vakantie.

Beoordeling Inentingen

*
*
*
*