Mexicovakantie.nl

Vakantie Riviera Maya

Over Riviera Maya

Voor een heerlijke Caraïbische vakantie boek je natuurlijk een vakantie naar Riviera Maya. Dit heerlijke gebied op het schiereiland Yucatan geeft je de vakantie van je dromen. Zo zijn er volop eeuwenoude Mayatempels te zien, adembenemende eilandjes en is er altijd zon! Een vakantie Riviera Maya geeft je alles wat je maar wilt en verwacht van een ontspannen zonvakantie.

Populaire badplaatsen

Mexico is een heerlijk en prachtig land om je vakantie te vieren en een vakantie Riviera Maya is dan een goede keuze. Een van de bekendste badplaatsen hier zijn Playa del Carmen en Tulum. De prachtige parelwitte stranden van deze plaats nodigen uit tot ultiem genieten van het heerlijke klimaat en dan is een een verkoelende duik in het azuurblauwe water van de Caraïbische Zee zeker geen straf.

Cultuur in Riviera Maya

Een vakantie Riviera Maya bied je, zoals de naam al doet vermoedden, naast ontspannen stranddagen ook een prachtige cultuur. Uitstapjes naar Maya bouwwerken zijn een fantastische afwisseling. Een prachtig en cultureel hoogtepunt van je vakantie Riviera Maya is wel Tulum in het uiterste oosten van Mexico. Tulum heette vroeger waarschijnlijk 'de stad van de zonsopgang', Zama, wat toch zeer uitnodigend klinkt en tot de verbeelding spreekt. Tulum is een oude Mayastad op een 12 meter hoge klif gelegen en is zeer de moeite waard om te bezichtigen. In de Riviera Maya vind je nog veel meer maya-bouwwerken en overblijfselen van de oorspronkelijke bevolking. Een vakantie Riviera Maya is bij voorbaat geslaagd. Het weer is prachtig, de stranden zijn onweerstaanbaar en de overblijfselen en bouwwerken van de maya's zijn adembenemend. De combinatie van het proeven van deze oude maya-beschaving en het relaxen en genieten van de zee en de schitterende stranden is ideaal. Mexico, met zijn vele verrassingen en uitbundige zon, zal je zeker niet teleurstellen.

Bezienswaardigheden Riviera Maya

  • Palancar, één van de mooiste koraalriffen ter wereld
  • Eco-archeologische parken
  • Akumal Beach
  • Maya ruïnes van Tulum
  • Parelwitte strand en azuurblauwe zee
  • Onderwatergrotten

Riviera Maya op de kaart

hotel
×

Klimaat Riviera Maya

Gemiddelde temperatuur Riviera Maya

Gemiddeld aantal uren zon per dag Riviera Maya

Weer in Riviera Maya deze week

Beoordeling Riviera Maya

*
*
*
*