Mexicovakantie.nl

Vakantie Cancun

Over Cancun

Wie op zoek is naar de perfecte zonvakantie, vindt deze ongetwijfeld in Cancún. Deze stad ligt in het uiterste oosten van Mexico, op het schiereiland Yucatan. Cancún ontstond grotendeels vanaf de jaren 1960 en werd ontworpen als een ideaal vakantieoord. Je vindt er zowel luxueuze als budgetvriendelijke hotels en de witte zandstranden zijn de mooiste van Yucatan. Het klimaat is er tropisch en aangenaam, met mooi weer het grootste gedeelte van het jaar. Kom tot rust tijdens een vakantie in Cancun!

Veelzijdig Cancun

In de stad zelf zijn er tal van mogelijkheden om je dag te vullen. Overdag kan je op de stranden van Cancún heerlijk genieten van zon en zee. Wie wat meer actie wil kan een zeilboot of catamaran huren om zelf de Mexicaanse wateren te verkennen, of met een snorkel de onderwaterwereld bewonderen. Voor de kust van Cancún ligt het Great Mesoamerican Reef, dat een uitgebreid scala aan tropische vissen herbergt. ’s Nachts is er vermaak in de talrijke bars, waarvan sommige ook live muziek op hun menu hebben. Jazz, rock, latin: voor ieder wat wils. Dansliefhebbers kunnen zich uitleven in één van de vele discotheken. Enkele hiervan behoren zelfs tot de beste ter wereld.

Vakantie Cancun, meer dan alleen strand!

Ook buiten Cancún valt er veel te beleven. Om de indrukwekkende Maya-architectuur te bewonderen, kan je terecht in onder andere Tulum en Chichén Itzá. Bij de Maya was Chichén Itzá één van de belangrijkste steden. Hier bevindt zich de Piramide van Kukulcán, die 30 meter hoog is en in zeer goede staat bewaard is gebleven. Voor natuurliefhebbers is Isla Contoy een must. Dit beschermde eilandje ligt op 1 à 2 uur varen van Cancún. Het mag slechts een beperkt aantal bezoekers ontvangen per dag, om het gebied zo min mogelijk te storen. Het is de belangrijkste nestplaats voor zeevogels in de Mexicaanse Caraïben. Ook zeeschildpadden kan je hier bewonderen. Een klassieke strandvakantie is wat je zeker krijgt tijdens een vakantie in Cancún, maar ook de ongerepte natuur en een indrukwekkende cultuur kan je hier ontdekken. Laat je maar verrassen!

Bezienswaardigheden Cancun

  • Great Mesoamerican Reef
  • Chichén Itzá
  • de Piramide van Kukulcán
  • Isla Contoy, Isla Mujeres en Isla Holbox
  • Parelwitte strand en azuurblauwe zee
  • Xel-Ha aquarium

Cancun op de kaart

hotel
vakantiepark
×

Klimaat Cancun

Gemiddelde temperatuur Cancun

Gemiddeld aantal uren zon per dag Cancun

Weer in Cancun deze week

Beoordeling Cancun

*
*
*
*