Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Wat moet je weten over Mexico?

23 Sep 2014
Wat moet je weten over Mexico?

Mexico wordt steeds populairder als vakantieland. Steeds meer mensen besluiten om in dit Zuid-Amerikaanse land hun vakantie door te brengen. Maar wat weten we eigenlijk over dit land? In dit artikel bespreken we enkele belangrijke feiten over het land, die voor iedereen die het land bezoekt handig zijn om te weten. 

Is het veilig in Mexico?

Het blijft een belangrijke vraag voor veel toeristen wanneer ze naar een land in Zuid-Amerika op vakantie gaan: Is het er eigenlijk wel veilig? We zien en horen namelijk regelmatig verhalen over de criminaliteit en het geweld in landen als Mexico. Natuurlijk zijn die problemen er. We moeten ons er echter niet blind op staren. In de realiteit is het namelijk zo dat de meeste oorzaken van conflicten en geweld in het land kunnen worden gezocht bij drugsgerelateerde activiteiten. Deze vinden voornamelijk in het noorden van land plaats, bij de grens met de Verenigde Staten. De verschillende toeristische bestemmingen zoals Puerto Vallarta , Los Cabos, Riveira Maya en Cancun kunnen we dus als veilig bestempelen.

Mexico is ontzettend divers!

Wie denkt dat heel Mexico uit sombrero dragende gitaarspelers bestaat, heeft het helemaal mis. Mexico is namelijk een echt multicultureel land, waarbij iedere streek of soms zelfs ieder dorp of iedere stad weer zijn eigen gewoontes en tradities heeft. Er worden bijvoorbeeld meer dan 59 inheemse talen in het land gesproken en iedere staat heeft weer zijn eigen cultureel erfgoed, vaak gebaseerd op de cultuur van inheemse volkeren. Denk hierbij aan de wereldberoemde Azteken en de Maya's. Alsof dat nog niet genoeg is, wonen er ontzettend veel immigranten uit de gehele wereld in Mexico, die ook stukjes van hun eigen cultuur meenemen. Er bestaat dus niet zoiets als de Mexicaanse cultuur en dat maakt jouw vakantie natuurlijk ontzettend veelzijdig!

Gezondheid

Gezondheid is ontzettend belangrijk, ook en vooral op vakantie. Er zijn verschillende infectieziekten de je in Mexico kunt oplopen. Het is aan te raden om je te laten inenten tegen Hepatitis A en DTP, wanneer dit nog niet gebeurd is. Daarnaast wordt bij een verblijf langer dan drie maanden vaccinatie tegen Hepatites B en buiktyfus aangeraden. Tot slot komt ook de Malaria mug in bepaalde gebieden van het land voor. In de provincies Chiapas en Oaxaca liggen deze gebieden. Neem daarom maatregelen tegen muggen. Daarnaast raden we je aan om Malariapillen te gebruiken wanneer je in deze gebieden komt.

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*