Mexicovakantie.nl
Mexico Blog
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Maya diner op Yucatan

9 Mei 2018
Maya diner op Yucatan

De Maya cultuur spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de archeologische vindplaatsen van deze cultuur ieder jaar opnieuw weer miljoenen toeristen trekken. Vooral in Mexico is er ontzettend veel te zien en te beleven. Bezoek samen met een gids de mooiste plaatsen en de meest geheimzinnige bestemmingen. Ieder gebouw en iedere steen vertelt zijn eigen verhaal en voor je het weet ben je volledig ondergedompeld in deze wereld die inmiddels al eeuwenlang bestaat. Het leuke is echter dat je ook de bewoonde wereld van alles over Maya's kunt leren en je in hun wereld kunt verdiepen. Je moet misschien alleen wat beter zoeken!

Yucatan

Ook als je vakantie viert op bijvoorbeeld het schiereiland Yucatan kom je volop aan je trekken wanneer je nieuwsgierig bent naar de Maya cultuur. Het is dan ook een perfecte uitvalbasis om diverse bijzondere archeologische plaatsen in de Riviera Maya te bezoeken, al dan niet onder begeleiding. En wanneer je na zo'n lange dag vol ervaringen thuis komt is er nog een heel bijzondere manier om jezelf verder te verdiepen in de cultuur van de Maya's. En als dat ook nog eens een wijze is om de ontstane honger te bevredigen plús dat je kunt genieten van een prachtige omgeving. HAAB is dan ook gigantisch populair en eigenlijk mag je het niet missen wanneer je hier je vakantie viert.

HAAB

HAAB kunnen we het beste omschrijven als een fantastisch unieke eetvervaring waarbij je kennis maakt met de keuken van Yutacan. Daarbij staan de Maya's en de wijze waarom zij hun gewassen verbouwden centraal. HAAB verwijst overigens naar de Maya kalender en is helemaal gebaseerd op de vier klassiele elementen van de natuur. Gedurende maaltijd zit je zo dicht mogelijk bij de aarde, ben je omringd door water en kun je de frisse lucht van de zee inademen. Tot slot wordt het traditionele voedsel ook nog eens bereid boven een prachtig vuur. De maaltijd draait overigens echt niet alleen om eten. Je krijgt daarnaast verschillende rituelen te zien waaronder een prachtig zonsondergangsritueel.

Menu

De maaltijd zelf staat ook volledig in het teken van de Maya's. Er wordt de nadruk gelegd op typische Maya gerechten. Daarbij wordt er vooral gebruik gemaakt van verse lokale ingrediënten. Daardoor kan het menu behoorlijk verschillen, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je deelneemt. Vast staat in ieder geval dat de gerechten zeer veelzijdig zijn. Van de heerlijkste vleesgerechten zoals gekruid speenvarken tot bijzondere visgerechten die de Maya's beroemd maakten. Je moet bijvoorbeeld echt de verse vis gewikkeld in bananenbladeren proeven. Ook de limoensoep is een aanrader. Uiteraard allemaal onder het genoet van een typische Mexicaans drankje!

Beoordeling Mexico Blog

*
*
*
*