Mexicovakantie.nl
Mexico bestemmingen
de beste vakanties vind je op Mexicovakantie.nl

Mexico bestemmingen

Mexico is in zowel de zomer als winter populair bij Nederlandse toeristen. Met name in de winter en voorjaar trekken jaarlijks duizenden toeristen naar het populaire land in Midden-Amerika. Met parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en een heerlijk klimaat is het optimaal genieten terwijl het in Nederland vriest. De eeuwenoude Maya tempels zijn de grote trekpleisters van Mexico op cultureel gebied. Bezoek de tempels en zie en beleef het Mexico van honderden jaren terug. Een vakantie naar Mexico kan op verschillende manieren; Een rondreis door een deel of het hele land, geheel verzorgd genieten tijdens een all inclusive vakantie of toch maar last minute naar Mexico? Al met al blijft Mexico een op en top vakantiebestemming!

Mooie vakantiebestemmingen in Mexico

Ben je nog nooit in het mooie Midden-Amerikaanse land Mexico geweest? Het is echt een aanrader. Wie geïnteresseerd is in een eeuwenoude cultuur, mooie landschappen en prachtige stranden met veel zon en heerlijk eten, zou Mexico echt een kans moeten geven. Hieronder geven we een aantal korte impressies.

Merida

Merida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatan en is in de 16e Eeuw gebouwd op de ruïnes van een oude Maya-stad. Bezoek hier de San Ildefonso kathedraal, de oudste kathedraal van geheel Amerika. Bekijk de prachtige historische huizen aan de Paseo de Montejo. Een tip: wie mooie souvenirs uit Mexico wil kopen, kan dat het beste hier doen. De prijzen liggen aanmerkelijk lager dan aan de kust.

Playa del Carmen

Playa del Carmen is een populaire toeristenbestemming aan de kuststreek Riviera Maya, aan de Atlantische kust. Hier vind je wuivende palmbomen op prachtig witte stranden en ook al is het hier in het toeristenseizoen erg druk, er zijn voldoende plekken om relatieve rust op te zoeken. Voor zon, zee, luxe en de oude Maya-cultuur is Playa del Carmen een perfecte vakantiebestemming.

Cancun

Gelegen aan de kust van de deelstaat Quintana Roo is Cancun in korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste toeristische plaats van Mexico, met meer dan drie miljoen bezoekers per jaar. Ga hier zeker naar het Maya-museum of boek een trip naar een van de tempelruïnes in de buurt. Boek een duikcursus op het nabij gelegen eiland Cozumel, een van de mooiste duikplekken ter wereld. Wil je uitgebreid winkelen en heerlijk eten? Bezoek dan de oude stad en ontdek je favoriete winkeltjes rond Plaza Bonita.

Acapulco

"Going loco in Acapulco" is een oude Amerikaanse hit en dat heeft een reden. De tweede badplaats van Mexico, aan de westkust gelegen, is vooral bij Amerikanen al decennia zeer geliefd. Acapulco is de perfecte plaats als je van bruisend nachtleven en mooie stranden houdt. Boek hier zeker een snorkeltoer en vergaap je aan het lef van de klifduikers bij La Quebrada. Bezoek het 17e Eeuwse fort Fuerte San Diego om wat te leren over de tijd van de Spaanse overheersing en de geschiedenis van de piraterij.

Yucatan

Vijfenzestig miljoen jaar geleden stortte voor de kust van dit mooie schiereiland Yucatan een asteroïde in zee. De enorme explosie maakte een eind aan de heerschappij van de dinosauriërs. De sporen zijn overal terug te vinden, in de mooie regenwouden en bij de indrukwekkende ruïnes van de Maya-beschaving, die hier haar belangrijkste nederzettingen heeft achtergelaten. Ofwel, Yucatan is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Riviera Maya

Riviera Maya is de naam van een van de kuststreken van de staat Quintana Roo. De belangrijkste toeristische stad is Playa del Carmen. Bezoek deze streek voor zijn langgerekte en spierwitte stranden, de schitterende Maya-bouwwerken van Tulum en vergeet ook de inwendige mens niet. De authentieke seafood-gerechten zijn terecht bijzonder geliefd.

Quintana Roo

Quintana Roo is een van de 32 federale staten van Mexico; je vindt het in het Zuid-Oosten van het schiereiland Yucatan. Cancun en Playa del Carmen zijn de belangrijkste toeristische plaatsen waar je een schitterende vakantie tegemoet kunt zien. Diegenen die geïnteresseerd zijn in cultuur vinden hier prachtige Maya-ruïnes, zoals die van Chaccoben en Muyíl. Natuurliefhebbers halen hun hart op in Sian Ka'an Biosphere Reserve.

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta ligt aan de westkust en is de derde toeristische plaats van Mexico. Populair bij Amerikanen en met name tijdens Spring Break is het hier een groot feest. Bezoek de Playa de los Muertos, het mooiste strand, flaneer over de boulevard Malecón en geniet van de talloze restaurants en bars. Een beetje plaatselijke cultuur? Vergeet dan het Tequila-museum niet.

Bekijk alle vakanties»

Beoordeling Bestemmingen

*
*
*
*