Mexicovakantie.nl
Visum Mexico

Visum Mexico

Wat zijn de regels omtrent een visum voor Mexico

Ga je binnenkort op vakantie naar Mexico? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent omtrent de regels voor een Mexico. Zeker als je voor langere tijd op vakantie gaat naar Mexico is het belangrijk dat je de zaken goed regelt. Hoe zit het precies met een visum voor Mexico en op welke zaken moet je extra letten? Wij geven je een aantal praktische tips.

Het toeristenvisum

Ga je voor minder dan 90 dagen naar Mexico? Dan heb je in Mexico geen visum nodig. Als je aankomt in Mexico krijg je een zogenaamd toeristenvisum. Let er op dat je dit visum goed bewaard, want bij vertrek uit Mexico dien je dit opnieuw te overhandigen. Gaan je kinderen ook mee op vakantie? Zorg dan dat zij een eigen paspoort hebben. Voor een vakantie naar Mexico is het niet voldoende dat je kinderen zijn bijgeschreven in jouw paspoort.

Ga je langer dan 90 dagen op vakantie naar Mexico? Dan is het raadzaam contact op te nemen met de desbetreffende ambassade. Aangezien je meestal niet langer dan 3 weken op vakantie gaat naar een land als Mexico, is dit voor jou waarschijnlijk niet van toepassing. Hier is eigenlijk alleen sprake van als je van plan bent te emigreren of te gaan werken in Mexico.

Visa waiver

Wat je altijd moet regelen als je via de USA vliegt, is de zogenaamde visa waiver. Dit papiertje kun je aanvragen op de website van ESTA. Je wordt op vluchten geweigerd als je de visa waiver niet hebt aangevraagd. Het is belangrijk dit minimaal 2 weken voor je vertrek naar Mexico te regelen.

Sluit een goede reisverzekering af

Net als bij elke andere vakantie, is het belangrijk dat je goed verzekerd op vakantie gaat. Dit geldt niet alleen voor je bagage, maar ook voor eventuele medische kosten die je gaat maken. Deze worden door je zorgverzekering slechts vergoed tegen het Nederlandse geldende tarief. Voor een paar euro per maand kun je je hiervoor aanvullend verzekeren via een reisverzekering. Je kunt zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering afsluiten.

Draag zorg voor een geldig paspoort

Last but not least: zorg dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is. Uiteraard dient er ook ruimte in je paspoort te zijn voor een stempel van de douane. Kortom, zorg dat je reispapieren in orde zijn als je op vakantie gaat naar Mexico. Dit bespaart je een hoop ellende en stelt je bovendien in staat om optimaal te genieten van je trip naar dit fascinerende Zuid-Amerikaanse land.

Beoordeling Visum

*
*
*
*