Mexicovakantie.nl
Maya Tempels in Mexico

Maya tempels Mexico

Naast de mooie stranden en ontspannen cultuur staat Mexico mede bekend om zijn Maya tempels. Honderden plaatsen in het hele land zijn inmiddels inzichtelijk gemaakt. Plaatsen waar de Maya's vroeger een beschaving hadden opgebouwd en door een nog onbekende reden ten onder is gegaan. Archeologen zijn nog steeds op zoek naar de ware reden voor de ondergang van de Maya-beschaving rond de 10e eeuw. Was het een ziekte, hongersnood of oorlog? Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds nieuwe Maya complexen gevonden onder een wildgroei aan bomen en struiken, diep verstopt in de Mexicaanse jungle.

Maya tempels zijn over heel Mexico te vinden en is een gewilde attractie onder toeristen. Dagelijks gaan er diverse excursies vanuit diverse toeristenoorden. Ook kan je rondreizen boeken langs de bekendste tempels vooraf of bij één van de VVV's of hotels. De meeste tempels zijn eenvoudig te bereiken en kan je vrij rondlopen en klimmen op en tussen indrukwekkende bouwwerken.

Yucatan en Quintana Roo zijn onder toeristen de meest bezochte regio's met Maya-ruïnes. Niet geheel onlogisch aangezien het makkelijk te combineren is met een strandvakantie en de aanwezigheid van accommodaties.

Populairste Maya tempels in Mexico

Chichen itza Chichén Itzá - Valladolid, Yucatan
Chichen Itzá is Mexico's grootste en veruit meest toeristische van de Maya-ruïnes in Mexico. Het beschikt over de Kukulkan Piramide, in 2007 nog uitgeroepen tot een van 's werelds nieuwe zeven wonderen.
 PalenquePalenque - Chiapas
Palanque (UNESCO) is omgeven door dichte jungle in een bergachtige omgeving en wordt over het algemeen beschouwd als de meest indrukwekkende van alle Maya-ruïnes in Mexico.
 TulumTulum - Yucatan
Tulum diende ooit als belangrijke haven van de Mayastad Coba. Tulum werd gebouwd rond 1200 na christus toen de Maya-beschaving al in verval was. Het heeft daardoor niet de elegantie van een aantal andere beroemde bezienswaardigheden. Maar het tropische strand op de achtergrond zorgt ervoor dat deze niet gemist mag worden.
 UxmalUxmal - Merida, Yucatan
Uxmal is één van de best bewaarde Maya tempels in Mexico. De meest herkenbare en tevens hoogste bouwwerk is de Piramide van de Tovenaar. De lagen van de piramide tempel zijn ovaal in tegenstelling tot de rechthoekige of vierkante lagen van andere Maya piramides.
 Coba tampelCoba - Valladolid, Yucatan
Coba was eeuwen geleden één van de grote steden van de Maya´s, met meer dan 50.000 inwoners. Tegenwoordig is een deel van de oude stad te bewonderen terwijl het grootste deel nog ligt verscholen in de dichte jungle.

Beoordeling Maya tempels

*
*
*
*